A fagyöngy vérnyomáscsökkentő hatását állatkísérletek igazolták, de hogy pontosan melyik összetevője felelős ezért a hatásmechanizmusért, ez idáig nem tudták meghatározni. Immunrendszert serkentő rákellenes hatása viszont a viszkotoxinoknak és a lektineknek tulajdonítható. Számos európai országban az egyik legáltalánosabban felírt gyógyszer rákbetegek számára, de jelenleg még kevés megbízható kísérlet áll rendelkezésre ennek igazolására.13 kísérletből, amelyek a fehér fagyöngy-készítményeket szedő rákbetegek túlélési esélyét vizsgálták, 6 jelentett pozitív hatást.

Elkészítése: A fagyöngyből hideg vizes áztatással készítünk teát. Forrázni vagy főzni tilos, mert elveszíti a hatóanyagait. A szárított növényből egy csapott evőkanálnyit önts le 2,5 dl előzőleg felforralt, majd kihűtött vízzel, és 12 órán keresztül lefedve hagyd ázni. Célszerű este beáztatni, reggel leszűrni és hidegen vagy langyosra melegítve fogyasztani, lehetőleg étkezés előtt.

Magas vérnyomásra, érelmeszesedésre napi egy csészével reggel éhgyomorra kell fogyasztani.

Szívbetegeknek hetente 1-3-szor egy csészével lefekvés előtt.

Ingadozó vérnyomásra hetente 2-3-szor éhgyomorra.

Megelőzésként, immunerősítésre havonta 2-3 csésze is elegendő.

Kiszerelés - 100 g

Adamo
Újdonságok

16 másik termék van a kategóriában: