• -5%

Az emberi szervezetben részt vesz a szabadgyök képződések megakadályozásában, megelőzve ezzel a sejtkárosodásokat. Antioxidációs tulajdonsága révén gátolja a rák kialakulását, illetve a tumor növekedését.

Jelentős befolyással bír a fogínygyulladások enyhítésé­re is, hegesítve a véres foghúst és lokalizálva az ödémákat, amelyek bizonyos esetekben egészen a szájpadlásig terjedhetnek, ahogyan ez a krónikus fogágybetegségek esetén elő szokott fordulni.

 

Az egyensúlyzavarok és szédülések spontán módon elmúlnak, ha nagy mennyiségben fekete áfonyát, szedret vagy déligyümölcsöt fo­gyasztunk. Ezek pedig bizonyítják a bioflavonoidok

el­sősorban a rutin és a heszperin-pozitív hatását az agyi keringésre, mivel ezek a gyümölcsök remek rutinforrások.

A tisztán adagolt C-vitamin hatása gyengébb, mintha azt természetes forrásból juttatják a szervezetbe, ennek oka, hogy a természetes forrásban a rutin is jelen van.

 

Amennyiben természetes C-vitamin készítményt fogyasztunk, akkor nincs szükség külön flavonoid pótlásra. Mesterséges, avagy tiszta C-vitamin plusz fogyasztása esetén minden bevitt 1000 mg C-vitamint ajánlott 200 mg bioflavonoiddal kiegészíteni, tehát az ideális arány az 5:1.

Emberben kifejezetten P-vitamin hiánybetegség nem ismert, de azt feltételezik, hogy hiányában a C-vitamin felszívódása és felhasználása zavart szenvedhet, éppen ezért tüneteik átfedhetik egymást.

 

P-VITAMIN FORRÁSOK

 

Legnagyobb mennyiségben a citrusfélék (citrom, narancs fehér héja), a csipkebogyó, az áfonya, a brokkoli, a paradicsom, valamint más gyümölcsök és zöldségek tartalmazzák. Elsősorban a gyümölcs húsa gazdag ebben a “vitaminban”.

További remek rutinforrás a zöldpaprika, hajdina, dió, fehérrépa, spenót, zeller, eukaliptusz, bodza, kökény,alma, sárgabarack, szőlő, szilva, hagyma.

 

Összetevők/tabletta:

 

C-vitamin 150 mg

Rutin 60 mg

Újdonságok

16 másik termék van a kategóriában: