• -5%

A redukált forma felszívódásbeli előnye abból származik a vizsgálatokban, hogy az kicsit vízoldékony, míg a redukálatlan forma semennyire, sőt még zsiradékban is rosszul oldódik szobahőmérsékleten. A nem kristálymentesen feloldva elfogyasztott Q10 (bármelyik) pedig nem tud felszívódni jelentős részben, mivel a kristályok olvadáspontja a testhőmérsékletünk felett van. Ezért fontos, hogy kristálymentesen oldva legyenek. Ez a teljes oldódás a redukált Q10 esetében a vizsgálatokban alkalmazott emulziót tartalmazó kapszuláknál megvalósul, míg a redukálatlan Q10 esetében nem. Ezenfelül mivel picit vízoldékony, a redukált forma valamennyire még akkor is fel tud szívódni, ha maradtak is kristályok.

Az összehasonlítás tehát akkor lenne fair, ha mindkét formát kristálymentesen feloldott állapotban adnák be, azaz egyszerűen pl. több olajban oldanák föl a redukálatlan formában, amiben már nem csapódnának ki a kristályok szobahőmérsékleten. Mindezek ellenére is csak annyit sikerült kimutatni, hogy redukált Q10-zel picit magasabb vérszintet lehet elérni, mint ugyanannyi redukálatlan Q10-zel. Azonban szöveti és/vagy sejt szinten nincs kimutatva különbség, vagy épp az van kimutatva, hogy nincs különbség.

A Q10 egy kristályos anyag, amely vizes közegben semennyire, de jól olajos közegben is csak melegen oldódik, s oldatban tartása nehéz, miközben kristálymentesség híján a felszívódása gyenge. Termékünkben egy egyszerű, de mások által eddig mégsem alkalmazott új megoldással éltünk e probléma kiküszöbölésére: a lehető legmagasabb koncentrációjú Q10-oldatot hoztuk létre, amely széles hőmérséklet-tartományban képes a Q10-et kristálymentes, oldott állapotban tartani.

Fenntartható gazdaságból származó pálmamagból nyert MCT-olajban oldottuk, hogy elégtelen epetermelés esetén se legyen akadályozott a felszívódás. A stabilitás biztosítására, és egyben a Q10 megfelelő szervezeten belüli redukálásának támogatásához egyedi antioxidáns rendszerünket is hozzáadtuk, amely többek közt a görög zsálya levelének ún. szuperkritikus extrakciójából, vöröspálma gyümölcséből és növényi olajokból nyert tokoferolokból és tokotrienolokból áll.

Q10

A koenzim Q10 szintje 25-30 éves korig megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetedben, de az életkor előrehaladtával jelentős mértékben csökkenni kezd, ami nagymértékben megnövelheti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, ezért külső pótlása rendkívül fontos. Már meglévő szív- és érrendszeri problémákra is kiváló, javítja az érfal működését, a migrénes fejfájást is hatékonyan kezeli, meggátolhatja a rohamokat. A Q10 koenzim erősíti az immunrendszert, fokozza az agyműködést, védi a gyomrot és a beleket, csökkenti az UV-sugárzás okozta ráncosodást, gátolja a kollagénrostok bomlását, a rák megelőzésében is fontos szerepe lehet.

Összességében:

Mindegy, hogy melyik formát szedjük, ha az kristálymentesen oldva van + mert lenyelve mindkettő a redukálatlan formára alakul, felszívódás után pedig ugyanaz a vér- és szöveti/sejti arány alakul ki. Hacsak nincs nagyon lemerült antioxidáns-státuszunk és erős szelén hiányunk (az átalakítást végző enzimnek kell szelén), akkor inkább hátránya, mint előnye van a redukált forma szedésének. Ez a hátrány pedig főleg csak annyi, hogy sokkal kevésbé gazdaságos.

Fogyasztási javaslat:

Napi 5ml (2 tk) fogyasztását javasoljuk egy vagy akár több részletben. Legjobb étkezéssel együtt, de anélkül is lehet. Érdemes az első napokban csak 1 teáskanálnyit fogyasztani, mert az MCT-olaj eleinte arra érzékenyeknél enyhe hasmenést okozhat (napi 10 ml alatt ez nagyon ritka). Idővel ez elmúlik és emelhető a dózis.

5ml (2 tk) hatóanyagtartalma:

Q10 koenzim 100mg

MCT-olaj 4400mg

GAL természetes antioxidáns-keverék 6mg

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Újdonságok

8 másik termék van a kategóriában: