Casa Acetil L-Cisztein (NAC) immunrendszer erősítő kapszula

Az N-acetil-L-cisztein (NAC) a cisztein aminosav stabil formája.

Magas kéntartalmának köszönhetően segít közömbösíteni az anyagcsere folyamat káros melléktermékeit, a szabad gyököket, vagyis antioxidánsként védi és egészséges állapotban tartja a sejteket.

A szervezet L-ciszteinből és más aminosavakból glutationt állít elő, mely anyag egy rendkívül hatékony antioxidáns.

A glutation koncentrációt az orvostudomány az öregedés egyik jelzőszámának tekinti. Ahogy öregszünk, azzal párhuzamosan csökken a szervezet glutation tartalma. Aki fiatal szeretne maradni, annak gondoskodnia kell a glutation szint növeléséről, például megfelelő mennyiségű cisztein bevitelével.

Glutation

A glutation a sejtekben termelődő mester antioxidáns, mely számos folyamatban vesz részt a testben, beleértve a szövetek felépítését és helyreállítását, illetve az immunrendszer számára szükséges vegyi anyagok és fehérjék előállítását. Szintje csökken az öregedés, a stressz és a toxin következtében. A glutation szint növelése számos egészségügyi előnnyel járhat. A test immunológiai válaszának stimulálásával segít csökkenteni az oxidatív stresszt, javítja a keringési rendszer működését, idegrendszervédő hatású, fokozza a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben, felgyorsíthatja a betegségekből való felgyógyulást, és növeli a szervezet energiaszintjét.

A sportolók számára az egyik legfontosabb antioxidáns anyag. Az edzés okozta sérülések elleni hatásain felül, segíti a kötőszövet képződését, küzd a vírusos fertőzések ellen és jótékony hatással van az ízületekre.

Az NAC képes feloldani a nyákot, különösen a tüdőben és a légutakban: felszakítja, illetve fellazítja az alsólégutakban termelődő, köhögéssel ürülő váladékot. Ezt a hatását a nyákban lévő fehérjék közötti kötések bontásával éri el. Ezért az NAC visszaszorítja a légúti betegségek tüneteit: többek közt elősegíti a krónikushörghurut, a COPD, az asztma-allergia és az orrmelléküreg dugulás enyhülését is. Az NAC szedése a télihónapokban segíthet megelőzni és hatékonyabban kezelni az influenza-szerű tüneteke

antioxidánsként erősíti az immunrendszert

a ciszteinből képződő glutation óvja az izmokat a károsodástól

jó hatással van az ízületek tokjára és az ízületek körüli szövetekre

segít a bőr regenerálódásában, az új bőr képződésében

Hatóanyagok 1 kapszulában:

N-acetil-L-cisztein 500 mg

Összetevők:

100% N-acetil-L-cisztein, kapszula (pullulán). Egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.

Ajánlott adagolás:

napi 1-2 kapszula.

Újdonságok

8 másik termék van a kategóriában: