Az Alfa-liponsav egy nem esszenciális tápanyag, azaz kis mennyiségben a szervezet is képes előállítani, ez a mennyiség azonban nem elegendő ahhoz, hogy jótékony hatását érezni lehessen.

szabályozza a vércukorszintet, segíti a glikogén képzését

növeli a szervezetben az ATP szintjét

segíti a kreatin beépülését, kreatinkúra alatt növeli az izomsejtek kreatin szintjét

erős antioxidáns, véd a szabadgyökök káros hatásaival szemben

Ajánlott adagolás:

napi 1-2 kapszula.

Hatóanyag 1 kapszulában:

Alfa-Liponsav    350mg

Összetétele:

100% alfa-liponsav, kapszula (pullulán).

Az Alfa-liponsav inzulin-utánzó anyag lévén csökkenti a vércukorszintet. Az alfa-zsírsavak segítik az inzulin felvételét is, ezért különösen hatásosak öregkori cukorbetegség esetén.

Sportolók, testépítők esetében fontos, hogy az alfa-zsírsavak növelik az izomsejtek glükóz felvételét, vagyis segítik a glikogén képzést. A glükóz mellett, bizonyos kutatások szerint a kreatin felvételét is növeli az izomsejteknek, így igazán hasznos testépítő kiegészítőnek tűnik.

Az Alfa-liponsav egy nagyon erős antioxidáns, véd a szabad gyökök káros hatásaival szemben. Bizonyított tény, hogy az ALA akadályozza a vírusok szaporodását, az AIDS kezelésében is hatásosnak bizonyult. Vírusos megbetegedés esetén gyorsítható használatával a felépülés.

Az ALA erős, univerzális antioxidáns, mert zsír- és vízoldékony vegyületekkel is reakcióba tud lépni, így kettős védelmet nyújt a sejteknek. (A legtöbb antioxidáns csak zsírban, vagy csak vízben oldódik.) Emellett egyedülálló képessége, hogy regenerálja és újra hasznosítja önmagát és az egyéb antioxidánsokat, pl. a C- és E-vitamint és a Q10-et.

Újdonságok

8 másik termék van a kategóriában: