Az édeskömény teát már régóta az emésztést segítő gyógynövényként használják, és az édesköménymagokat általában étkezés előtt vagy után fogyasztják az emésztési hatékonyság javítása érdekében. Ez azonban csak a kezdete az édesköménynek a testre gyakorolt ??hatásai közül. A magas anetol, estragol, fitonutriens, ásványi anyag, vitamin és az illóolaj koncentrációjának köszönetően az édeskömény tea csodákat tehet a légzőszervi és gasztrointesztinális megbetegedésekben, az immunrendszer védelmében, miközben antioxidáns, antibakteriális, görcsoldó és gyulladásgátló hatásokat fejt ki.

Az édeskömény tápértéke

Egy átlagos méretű édesköményes gumó 73 kalóriát, 3 gramm fehérjét és 17 gramm szénhidrátot, míg zsírt és koleszterint épphogy tartalmaz.

Az édeskömény kivételesen magas a rostokban, mindegyik gumo 7 gramm élelmi rostot (28% napi szükségletet) biztosít. A legtöbb embernek hiányzik a rost bevitel - napi átlagban csak 7 grammot fogyaszt -, ezért édeskömény hozzáadásával az étrendhez megduplázhatja a bevitelt.

Egy gumó 969 mg káliumot (27% RDA) tartalmaz, amely fontos a vérnyomás csökkentésében és a folyadék egyensúlyának fenntartásában.

Az édeskömény magas C vitamin tartalommal is rendelkezik, amely 28 mg darabonként (az RDA érték csaknem fele). A C-vitamin erőteljes antioxidáns, amely segíthet az öregedés lassításában és az egészséges immunrendszer fenntartásában.

Az édeskömény további fontos vitaminokat, például A-vitamint, B6-vitamint, K-vitamint és folsavat biztosít. Más ásványi anyagokat - mint vas, kalcium, réz, cink és szelén - is tartalmaz.

Az édeskömény hatása

1. Jótékony a csontok egészségére

2. Javítja a bőr egészségét

3. Csökkenti a vérnyomást

4. Támogatja az emésztést

5. Segíti a fogyást

6. Megnyugvást hozhat a kólika esetében

7. Segít megelőzni a rákot

8. Csökkenti a szívbetegség kockázatát

9. Védi a szemet

10. Megkönnyítheti a menopauza tüneteit

11. Eltávolítja a rossz leheletet

12. Immunerősítő

13. Csökkenti a légzési zavarokat

Az édeskömény lehetséges mellékhatásai

Bár a legtöbb ember számára az édeskömény egészséges választás, bizonyos betegségekben szenvedőknek esetleg korlátozniuk kell orvosukkal vagy el kell kerülniük annak fogyasztását.

Egyes emberek allergiásak lehetnek bizonyos fűszerekre, köztük az édesköménymagra, nekik kerülniük kell azt.

A magas káliumtartalom miatt a vesebetegséggel rendelkezőknek korlátozniuk kell az édeskömény mennyiségét.

Azok a személyek, akik béta-blokkolókat kapnak, amelyek általában a vérnyomás szabályozására hivatottak, emelkedett káliumszintekkel is rendelkezhetnek, és szükséges lehet az édeskömény elkerülése.

MILFORD
Újdonságok

8 másik termék van a kategóriában: