• -5%
    FERRO FLAVONOID KONCENTRÁTUM 230G - Dr. Herb

A védelmi rendszer részeként más összetételekben és arányokban találhatók meg egy adott növény virágában, termésében, levelében vagy levélszárában.

A flavonoidok nem tartoznak az élelmiszerek alkotóelemei közé, nem bírnak jelentős tápértékkel az emberi szervezetben, de sok vizsgálat bizonyítja az egészségvédő és antioxidáns hatásaikat.

Ha céltudatosan megválogatjuk az élelmiszer nyersanyagokat, amiket beviszünk szervezetünkbe, ez a folyamat jelentős és fontos szerepet tölthet be a szabadgyökök okozta károsodások, valamint a szabadgyökös megbetegedések megakadályozásában.

A Ferro Flavonoid felettébb nagy rosttartalmának köszönhetően a bélrendszeri - és gyomorbántalmakra is tökéletesen megfelel.

A vas, mint értékes ásványi anyag

A szervezet vaskészletének legnagyobb része a vérképzésben játszik főszerepet. A vérben a hemoglobin alkotóelemeként található. A hemoglobin szállítja az oxigént a szövetekhez, tehát létfontosságú, hogy elegendő mennyiségű vas legyen a vérünkben.

Segíti a vér hemoglobinjait az oxigén felvételében.

Ott van az izmokban mint mioglobin - vörös festékanyag.

Számos kémiai reakcióban vesz részt, enzimek működését segíti, támogatja az immunrendszert, frissen tartja az agyat, a szellemi képességeket növeli, energiával lát el, tehát röviden fogalmazva is nélkülözhetetlen.

Vashiányos szervezet esetén

Hiánya vérszegénységet okoz, gyengeséget, koncentrációs zavarokat, fáradékonyságot, fejfájást, fázósságot, sápadtságot, kicsiny ellenállást a fertőzésekkel szemben. Mivel a vas felszívódása nem egyszerű dolog, több tényező függvénye, ezért gyakrabban fordul elő a hiánya, mint túladagolása. A növényi és állati táplálékok egyaránt tartalmaznak vasat, azonban az emberi szervezetben való felszívódásuk különböző. Számottevő mértékben csak a húsokból tudjuk beépíteni. Növényekből a felszívódási arány ennél csekélyebb.

Csökkenti a beépülés esélyeit a C-vitamin-hiány, a tea- vagy kávéfogyasztás, és gátolja a gabonák rostanyaga, a fitátok - gabonakorpa - vagy az oxalátok - a sóska, spenót - szerves sav-tartalma.

A citrom vagy a zöldpaprika kiváló, vasfelszívódást segítő növény, legyenek rendszeres vendégek a konyhában. Nőknél majdnem kétszer annyi vasra van szükség, mint a férfiaknál. Veszítenek ugyanis minden menstruációval, de a várandósság alatt is.

Fiatal lányok elég könnyen válnak vashiányossá a menstruációs időszakban. A növekedés, a nemi érés nagy munka a szervezetnek, amit tetéz a sokszor kóros nem evés, fogyókúrák, a divatideálok követése. 

A folsav jótékony hatásai

Ez a vitamin elsősorban az agyban és az idegrendszerben működik, a hátgerincvelő folyadékának alkotórészeként. A pszichiátriai betegeknek kerek 30 százalékánál megállapítható a vér túl alacsony folsavszintje. A folsavmennyiség növelése megszünteti a panaszokat. Igen fontos a pszichénk számára a folsav, a B12-vitamin és a metionin fehérje kölcsönhatása.

Ezek együtt központi szerepet visznek jó közérzetünk kialakulásában. A B12 átalakítja a homocisztein fehérjeanyagot metioninná, amely viszont segít a folsavmolekuláknak a nukleinsavak beépítésében a sejtmagba. Ez az eljárás másodpercenként százezerszer játszódik le vérképző csontvelőnkben.

Itt éjjeli és nappali műszakban folyamatosan termelődnek a vértestecskék, így az állandó sejtosztódás elengedhetetlen. Ha az ikertestvér, a B12-vitamin hiányzik a sejtjeinkből, a folsavmolekulák szörnyen elhagyatottnak érzik magukat és kinyomulnak a sejtből. Vagyis a B12 gondoskodik arról, hogy a sejtekben mindig megfelelő folsavtartalék legyen.

B12-vitamin nélkül a sejtek nem tudják megtartani a folsavjukat, kiürülnek, ami pszichikai és idegzavarokat okoz. Ilyenkor ezekben a sejtekben a sejtosztódás rendje felbomlik vagy lelassul. Különösen veszélyes a kihatása a terhesség idején a magzatra, hiszen az egészséges sejtosztódás biztosítja a normális növekedést.

Felhasználási javaslat: Naponta 1-2 x 1 teáskanál (5-10 ml).

Tárolás: 

Száraz, hűvös helyen.

Felbontás után eredeti csomagolásában, visszazárva, hűtőszekrényben tárolandó.

Kisgyermekek elől elzárva tartandó.

Újdonságok

16 másik termék van a kategóriában: