Elkészítés:

A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.

(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér).

Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)

Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.

Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.

Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).

5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő  200 fokon 40 percre rövidül.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben: 1 db zsemlében (68 gramm)*

Energia: 1281 kJ (306 kcal) 750 kJ (180 kcal)

zsír: 2 g 7,7 g

– amelyből telített zsírsavak: 0,7 g 5,6 g

szénhidrát: 48,2 g 17,2 g

– amelyből cukrok: 1,4 g 0,6 g

rost: 30,4 g 10,7 g

fehérje: 8,4 g 5,2 g

só: 0,02 g 0,6 g

*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék rostban gazdag. 100g lisztkeverék energiatartalmából 243 kJ / 61 kcal energia,1 db. készre sütött zsemle (68g) energiatartalmából 90 kJ / 21 kcal energia származik élelmi rostokból.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült.

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Újdonságok

8 másik termék van a kategóriában: