Hozzávalók:

160 g meleg víz (nem forró, de a langyosnál melegebb)

5 g alamaecet, vagy frissen facsart citromlé

12 g eritrit (kristálycukorral helyettesíthető)

csipetnyi só (kb. 0,5 g)

5 g citromhéj

késhegynyi vanília őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma

150 g Szafi Free amerikai fánk lisztkeverék

Elkészítés:

Forrósítsuk fel a kókuszolajat.

Mérjük ki a vizet, majd a fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó alaposan.

Pihentessük 5 percig.

A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. (Ne legyen vastagabb, mert sütés közben az olajban szépen meg fog nőni.)

Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával.

Vagy egy nagy pohár szájával (8 cm-es), majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával (3 cm, pl. egy ásványvizes kupakkal, vagy 3 cm-es mini pogácsaszaggatóval).

Forró kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül. Oldalanként kb. 2-2,5 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.

Kevés olajat szív magába!

Ízlés szerint tálaljuk lekvárral, csokimázzal, színes „cukormázzal”(cukormáz: porcukor vagy poreritrit kikeverve  színes gyümölcslevével, pl. málnával)

Újdonságok

8 másik termék van a kategóriában: