VADAS RECEPT (paleo):

Hozzávalók:

800 g hús  (pl. marha, pulykacomb)

2 ek. kókuszolaj

80 g Szafi Reform vadas szósz alap

80 g kókuszkrém

10 g 100%-os citromlé

10 g édesítetlen natúr mustár (pl. dijoni)

6 dl víz

Elkészítés: A csíkokra vágott húst a kókuszolajon megpároljuk.

Ha a hús túl sok levet engedne, öntsük le róla! (Marhahús esetén addig pirítsuk a húst, míg el nem párolog az összes víz)

Közben a vízben keverjük el a mustárt, citromlevet, kókuszkrémet és vadas alapot.

A hőfokot lejjebb véve (villanytűzhelyen 9-esről 6-os, 7-es fokozat) kb. 40-50 percig főzzük fedő nélkül, időnként megkeverve.

VEGÁN változat:

Hozzávalók:

1 kg padlizsán (fél karikákra vágva)

80 g Szafi Reform gluténmentes vadas alap

80 g kókuszkrém

15 g 100%-os citromlé

10 g édesítetlen mustár (pl. dijoni)

5.5-6 dl víz

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékba tegyük fel a félbe vágott padlizsán karikákat a kikevert vadas alappal (víz, vadas alap, mustár, citromlé, kókuszkrém) majd lassú tűzzön, fedő alatt főzzük, sűrűn megkevergetve kb. 20 percig.

Frissen facsart citromlével ízesítsük még utólag, ha édesnek találjuk!

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült.

Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!

Újdonságok

16 másik termék van a kategóriában: